Четвер, 28.03.2024, 17:03

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » Архів матеріалів
Міністерством освіти і науки України затверджено нову типову інструкцію з діловодства у загальноосвітніх навчальних закладах усіх типів і форм власності. Про це йдеться у відповідному наказі профільного відомства № 1239 від 28 серпня 2013 року.

Інструкція встановлює загальні вимоги щодо документування управлінської інформації, організації роботи з документами та перелік типових документів, що обов’язково створюються під час діяльності загальноосвітніх навчальних закладів із зазначенням строків зберігання.

Наказ МОН № 240 від 26 червня 2000 року «Про затвердження Інструкції з ведення ділової документації у загальноосвітніх навчальних закладах І-ІІІ ступенів», визнаний таким, що втратив чинність.
Переглядів: 505 | Додав: Himich | Дата: 15.11.2013 | Коментарі (0)

Голова ФПУ Ю.М. Кулик спільно з головами всеукраїнських профспілок працівників бюджетної сфери звернувся до Міністра соціальної політики України Н.Ю. Королевської та Міністра фінансів України Ю.В. Колобова з проханням провести зустріч за їх особистою участю, на якій обговорити питання підвищення оплати праці працівників галузей бюджетної сфери з 1 грудня 2013 року.
Як уже повідомлялося, на початку вересня цього року Спільний представницький орган об’єднань профспілок погодив проект постанови Кабінету Міністрів України «Питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери», розроблений Міністерством соціальної політики України, згідно з яким з 1 грудня 2013 року передбачено встановлення посадового окладу (тарифної ставки) працівника І тарифного розряду ЄТС у розмірі 923 гривні. Проте цей проект на засіданні Уряду не розглядався.  ... Читати далі »
Переглядів: 420 | Додав: Himich | Дата: 15.11.2013 | Коментарі (0)

Центральний комітет Профспілки працівників освіти і науки України звернувся до Кабінету Міністрів України з приводу затримок у наданні працівникам освіти страхових соціальних виплат, що здійснюються за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності з проханням врегулювати питання.
Відповідні листи були також надіслані Міністерству соціальної політики України, Міністерству освіти і науки України, Федерації профспілок України, Виконавчій дирекцій Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

За матеріалами прес-служби ЦК Профспілки
Переглядів: 448 | Додав: Himich | Дата: 15.11.2013 | Коментарі (0)

«Держбюджет-2014: очікування, можливості, загрози» – з такою назвою 5 вересня у Будинку спілок відбулося засідання круглого столу. 
У роботі заходу взяли участь голова НТСЕР, Голова ФПУ Юрій Кулик, голова Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та праці Петро Цибенко, заступник голови ФПУ Сергій Кондрюк, представники міністерств, комітетів Парламенту, всеукраїнських профспілок, роботодавців, науковці. 
Відкриваючи дискусію, голова ФПУ Юрій Кулик зазначив, що ще в липні цього року профспілкова сторона соціального діалогу надіслала свої пропозиції до Кабінету Міністрів, Міністерства фінансів України щодо соціальної частини Держбюджету на 2014 рік з врахуванням показників Держбюджету за 2013 рік. 
 «Перш за все вони стосувалися питань заробітної плати, яка зараз є ... Читати далі »
Переглядів: 471 | Додав: Himich | Дата: 15.11.2013 | Коментарі (0)

Президія ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на засіданні, що відбулося 30 жовтня, наголосила на недопущенні збільшення розриву між мінімальною заробітною платою та розміром посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС з 295 гривень до 366 гривень у зв’язку з підвищенням з 1 грудня 2013 року розміру мінімальної заробітної плати до 1218 гривень, що у свою чергу призведе до порушення домовленостей сторін за пунктами 2.22 та 2.23 Генеральної угоди щодо поступового наближення розмірів посадових окладів до законодавчо гарантованого рівня та системного підвищення середньої заробітної плати в бюджетній сфері. У зв'язку з цим прийнято відповідну постанову.
Недостатність фінансового забезпечення в поточному році, як і відсутність реальних кроків для перегляду умов оплати праці з наближенням при цьому розміру базового посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС до р ... Читати далі »
Переглядів: 394 | Додав: Himich | Дата: 15.11.2013 | Коментарі (0)

Профспілка працівників освіти і науки України послідовно відстоює позиції освітян – необхідність підвищення престижу педагогічної праці та забезпечення гідної оплати праці.

У зв’язку з цим на останньому засіданні президії було прийнято рішення не погоджувати в запропонованій редакції проект постанови Кабінету Міністрів України «Про вдосконалення умов оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» та наполягати на доопрацюванні проекту з урахуванням пропозицій Профспілки.

За матеріалами прес-служби Профспілки працівників освіти і науки України
Переглядів: 488 | Додав: Himich | Дата: 15.11.2013 | Коментарі (0)

5 листопада цього року у Будинку спілок відбулося перше засідання тристоронньої робочої групи з підготовки пропозицій щодо підвищення ролі колективно-договірного регулювання трудових відносин та поширення сфери застосування Галузевих угод. Група була створена на виконання п.14.1 Плану заходів НТСЕР на 2013 рік із реалізації пріоритетних напрямів діяльності Національної ради на 2013-2015 роки.
У засіданні взяли участь представники влади, роботодавців та профспілок, зокрема, Міністерства соціальної політики України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Державної служби статистики України, Федерації роботодавців України. 
Сторону профспілок представляли заступник Голови ФПУ Сергій Кондрюк, заступник Голови Профспілки працівників освіти і науки Сергій Романюк та заступник Голови Всеукраїнської профспілки працівників і підприємців торгівлі, громадського харчування та послуг Катерина Макаренко. 
... Читати далі »
Переглядів: 394 | Додав: Himich | Дата: 15.11.2013 | Коментарі (0)

8 листопада 2013 року відбулося чергове засідання Колегії Міністерства освіти і науки України, у якому взяли участь члени Колегії – народні депутати України, керівники ВНЗ, науковці, представники Національної академії педагогічних наук України, Конфедерації роботодавців України, Профспілки працівників освіти і науки України, запрошені представники секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, громадськості та ЗМІ.
Під час Колегії розглянуто питання стану підготовки закладів освіти, державних підприємств, установ та організацій, що віднесені до сфери управління Міністерства освіти і науки України, до стабільної, безаварійної роботи в осінньо-зимовий період 2013-2014 року.
Заступник Міністра – керівник апарату Олексій Дніпров поінформував, що керівниками навчальних закладів видані відповідні накази, якими затверджені ... Читати далі »
Переглядів: 497 | Додав: Himich | Дата: 15.11.2013 | Коментарі (0)

23 жовтня 2013 року у Верховній Раді України відбулися парламентські слухання на тему: «Доступність та якість загальної середньої освіти: стан і шляхи поліпшення».
Основною метою засідання стало визначення стратегічних напрямів державної політики щодо доступності та якості загальної середньої освіти, а також вироблення конкретних пропозицій щодо її поліпшення.
Для участі в слуханнях були запрошені понад 500 учасників, серед яких представники Міністерства освіти і науки України, органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, директори шкіл, ректори педагогічних вишів, працівники загальноосвітніх навчальних закладів, профільних наукових установ, громадських організацій, науковці та експерти.
Під час засідання Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник зазначив: «У серпні 2010 року на підсумкові ... Читати далі »
Переглядів: 571 | Додав: Himich | Дата: 11.11.2013 | Коментарі (0)

Шановні працівники освіти та ветерани освітянської ниви!

Прийміть найщиріші вітання та найкращі побажання з нагоди професійного свята – Дня працівників освіти! 
Знаємо, що кожен, хто обирає педагогічний фах, бере на себе відповідальність за тих, кого вчить і виховує, разом з тим відповідає за самого себе, свою професійну підготовку, своє право носити таке високе й почесне звання. В умовах суперечливого сьогодення все це здається непросто. Та радує те, що, незважаючи ні на що, свій обов’язок ви виконуєте гідно, завжди були і залишаєтесь головним світочем у житті дитини, даруючи їй тепло свого серця, скарби своїх знань.
Низький у ... Читати далі »
Переглядів: 599 | Додав: Himich | Дата: 01.10.2013 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 »

Календар

«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 18

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0