Четвер, 28.03.2024, 15:22

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2013 » Листопад » 15 » Дії Профспілки щодо фінансового забезпечення галузі освіти у 2013 році
Дії Профспілки щодо фінансового забезпечення галузі освіти у 2013 році
Президія ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на засіданні, що відбулося 30 жовтня, наголосила на недопущенні збільшення розриву між мінімальною заробітною платою та розміром посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС з 295 гривень до 366 гривень у зв’язку з підвищенням з 1 грудня 2013 року розміру мінімальної заробітної плати до 1218 гривень, що у свою чергу призведе до порушення домовленостей сторін за пунктами 2.22 та 2.23 Генеральної угоди щодо поступового наближення розмірів посадових окладів до законодавчо гарантованого рівня та системного підвищення середньої заробітної плати в бюджетній сфері. У зв'язку з цим прийнято відповідну постанову.
Недостатність фінансового забезпечення в поточному році, як і відсутність реальних кроків для перегляду умов оплати праці з наближенням при цьому розміру базового посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС до розміру мінімальної заробітної плати, створює напругу в освітянському середовищі, перешкоджає стабільному розвитку галузі.
Президія ЦК Профспілки прийняла рішення спрямувати звернення до Кабінету Міністрів України, Федерації профспілок України стосовно умов оплати праці працівників освіти та необхідності додаткового фінансового забезпечення галузі в поточному році.

За матеріалами прес-служби ЦК Профспілки
Переглядів: 394 | Додав: Himich | Рейтинг: 0.0/0