Четвер, 18.04.2024, 21:09

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2015 » Квітень » 2 » «Не словом – а ділом…». Освітяни Катеринопільщини – воїнам АТО.
15:22
«Не словом – а ділом…». Освітяни Катеринопільщини – воїнам АТО.

 

Я ЗА ТЕБЕ МОЛЮСЬ УКРАЇНСЬКИЙ СОЛДАТЕ.

Я ЗА ТЕБЕ БОЮСЬ, ХОЧ НЕ Я ТВОЯ МАТИ.

І БЛАГАННЯ Я ШЛЮ ДО ВИСОКОГО НЕБА,

ТИ ЗАЛИШСЯ ЖИВИМ БІЛЬШ НІЧОГО НЕ ТРЕБА

Не секрет, що саме волонтери та активісти всієї країни з початку проведення АТО здійснюють масштабну допомогу військовослужбовцям. Підхопили хвилю допомоги й освітяни-спілчани Катеринопільщини. Адже  хлопці, які зараз на війні, з м’якою назвою АТО, потребують нашого тепла, нашої підтримки та нашої уваги…

У вересні 2014 року, щойно розпочався навчальний рік, у відділі освіти було створено оргкомітет, який очолили начальник відділу освіти райдержадміністрації Ткаченко Микола Вікторович та голова районної організації Профспілки працівників освіти Химич Володимир Іванович, методисти районного методичного кабінету – Коровченко Ірина Юріївна, Гонтаренко Наталія Василівна, Шкуренко Алла Юріївна та головний бухгалтер Чоловська Тетяна Володимирівна.  Окреслено мету та завдання діяльності оргкомітету зокрема та освітян району в цілому -   забезпечення посильної допомоги військовим на сході.

З того часу спілчани Катеринопільщини взяли участь в  акціях «Одноденний заробіток захисникам!», «Освітяни Катеринопільщини – бійцям АТО!», «Безпілотник Катеринопільщини – нашим солдатам!»,

«Домашні страви бійцям!», «Зігрій солдата!»,

«Національний оберіг», «Допоможи зібрати кошти на тепловізор!». А ще, цільова грошова допомога землякам, які стали на захист нашої Батьківщини адже лише з катеринопільщини протягом 2014 року мобілізовано 30 чоловіків  до участі в АТО та ще 40 осіб пішли воювати добровольцями. Першою хвилею мобілізації, в січні 2015 року призвано ще 51 особу.

Працівниками галузі освіти, членами профспілки району перераховано одноденний заробіток в розмірі близько 39, 200 тис. грн.  на рахунок Катеринопільської організації ветеранів, яка безпосередньо надає допомогу військовослужбовцям в зоні АТО.

 Близько 68, 582 тис. грн. надано матеріальної допомоги землякам – катеринопільчанам, які виконують свій військовий обов’язок на сході України.

На акцію «Освітяни Катеринопільщини – бійцям АТО», започатковану у жовтні, відгукнулися не тільки педагоги: школярі, вихованці дошкільних закладів, батьки, просто небайдужі громадяни щиро підтримали цей порив, внесли свій вклад до загального «котла» допомоги нашим воїнам. Такої активності не очікували навіть організатори акції: продуктів харчування, теплих речей, засобів особистої гігієни, медикаментів поступило на збірний пункт не на одну вантажівку – більш ніж 15 тон! Отримали військові у зоні АТО також спальники, електричний генератор і бензопилу. Проте особливим, як завжди, був духовний вантаж – листи і малюнки наймолодших учасників акції: до кожного серця торкнуться щирі слова і малюка, і випускника, який уже на порозі дорослого життя, а також малюнки, що на них із дул гармат і танків проростають весняні квіти…

         «Плету шкарпетки до АТО — вплітаю душу, рядки молитви візерунками лягають, судома пальці зводить, але плести мушу, бо мерзнуть ті, хто нас на Сході захищають...», - в грудні, коли морози на сході досягли позначки нижче 20 градусів, освітяни району долучилися  до акції «Зігрій солдата!» та прередали гуманітарний вантаж – в’язані шкарпетки, валянки, рукавиці, шарфи, шапки, термоси, маскувальні сітки і звичайно ж обереги… А ще, сотні вареників, пирогів виліплених  турботливими руками наших педагогів та передані на схід нашим хлопцям, щоб посмакували домашнім...

                                                     

На кошти зібрані від здачі освітянами макулатури, близько 7 тис. грн., членами  авіамодельного гуртка будинку дитячої та юнацької творчості під керівництвом   Шихурдіна  Ігоря Анатолійовича змайстровано  безпілотник для бійців АТО.

У лютому, коли особливо жорстоко точилися бої під Дебальцевим, освітяни відгукнулися на прохання офіцера Збройних сил України Прилуцького Богдана В’ячеславовича, випускника Катеринопільської ЗОШ №1, який виконував свій військовий обов’язок саме в тому районі допомогти придбати конче-необхідний прилад нічного бачення – тепловізор. Було зібрано та передано близько 10 тис. грн., матеріальну допомогу надала також первинна профспілкова організація Ступичненської ЗОШ І-ІІ ст., де вителем працює сестра офіцера.

Першою хвилею мобілізації на початку 2015 року мобілізовано до лав Збройних Сил України працівників, членів профспілки Вікнинського НВК «ДНЗ-ЗОШ І-ІІ ст.» Гріненка Василя Івановича та Сущенка Євгенія Вікторовича, зважаючи на це   районна рада профспілки  надала матеріальну допомогу чоловікам у розмірі 1000 грн.

 З огляду на добрі справи які зроблено, дійсно, можна зробити висновок -  біда об’єднує. І ми вкотре переконуємось -  освітяни мають активну життєву позицію та єдині в своїх прагненнях, прагненнях миру, соборності та незалежності!

         А ще, ми маємо низько вклонитись всім, хто зараз  там, на буремному сході нас захищає і вічно пам’ятати всіх, хто поліг за наш мир. Вклонитися за те що ми, на жаль лише жителі центральної та західної України сьогодні спимо у теплих ліжках, поки вони мерзнуть у холодних землянках під обстрілами «Градів». Що ми можемо насолоджуватись сміхом наших дітей та рідними посмішками наших близьких, поки вони, тримаючи у нагрудній кишені світлину свого маля, мами чи коханої, перетягують жгутом свою рану або відстрілюються від підступного ворога. Тож в очікування миру будемо й далі писати  їм листи, в’язати шкарпетки та балаклави, ліпити вареники, купувати ліки, допомагати матеріально, бо вони зараз — наше все!

 

Голова Катеринопільської районної                                      Гонтаренко Н.В.

організації Профспілки працівників

освіти і науки України 

Переглядів: 1008 | Додав: Himich | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Календар

«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 18

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0