П`ятниця, 29.03.2024, 13:50

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2016 » Вересень » 9 » Серпневі конференції педагогічних працівників...
22:17
Серпневі конференції педагогічних працівників...

Цьогоріч на теренах нашого району відбулась не традиційна, як зазвичай, серпнева конференція педагогічних працівників району, а цілих три - у Єрках, Мокрій Калигірці та Катеринополі. Це, звичайно, пов'язано із процесом децентралізації, створенням двох територіальних громад - Єрківської та Мокрокалигірської і відповідно органів управління освіти у новостворених громадах.

30 вересня відбулася серпнева конференція педагогічних працівників у с. Мокрій Калигірці. У своїй звітній доповіді Пипа В.В., детально проаналізувала здобутки щодо розвитку громади, у тому числі й в освітній сфері -  а це пріоритетні питання щодо виплати заробітної плати освітянам. законодавчо-гарантоване преміювання педагогічних працівників, створення належних умов для виховання та навчання дітей та учнівської молоді у самих навчальних закладах. Голова районної ради профспілки Гонтаренко Н.В.проаналізувала роботу профспілкової організації  освітян прогтягом 2015-2016 навчального року та окреслила ключові завдання щодо подальшої співпраці з Мокрокалигірською сільською радою та органом управління освітою. 7 педагогічних працівників з Мокрокалигірської ЗОШ, Мокрокалигірського дошкільного навчального закладу та Ярошівської ЗОШ відзначено Почесними грамотами, Подяками управління освіти і науки Черкаської ОДА. Мокрокалигірської сільської ради та грошовими преміями районної ради профспілки.

На завершення начальник відділу освіти Онищенко Т.С. привітала вчителів, які святкували у 2016 році свої ювілеї а голова районної організації профспілки Гонтаренко Н.В.вручила іменинникам запашний коровай.

31 серпня відбулася серпнева конференція педагогічних працівників у

смт. Катеринопіль. Заступник голови Катеринопільської РДА Коваленко В.А., голова Катеринопільської районної ради Верета В.В.та голова районної організації профспілки працівників освіти Гонтаренко Н.В. привітали двох молодих спеціалістів, які вперше цьогоріч переступають поріг школи у якості вчителя, також вручили Почесні грамоти управління освіти і науки Черкаської ОДА, Почесні грамоти Катеринопільської районної державної адміністрації. премії районної профспілкової організації 17 кращим педагогам району. Також були відмічені колективи 4 навчальних закладів -

  • колектив Ступичненського дошкільного навчального закладу  «Пролісок» (керівник  Тертична Світлана Володимирівна)
  • колектив Лисичобалківського навчально-виховного комплексу «Дошкільний заклад – загальноосвітня школа І-ІІ ступенів» (керівник Дашівець Наталія Петрівна)
  • колектив Катеринопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів (керівник Мандрика Лідія Володимирівна)
  • колектив Розсохуватського навчально-виховного комплексу «Дошкільний заклад – загальноосвітня школа І-ІІ ступенів»о(керівник Ярмоленко Олена Миколаївна) за найкращу підготовку закладів до роботи у новому навчальному році. 
  • Із звітною доповіддю виступила Міненко І.Б., начальних відділу освіти, молоді та спорту, проаналізувавши здобутки дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти у 2015-2016 навчальному році та окресливши завдання на новий навчальний рік, першочергове з яких створення та організація роботи опорних шкіл. Гонтаренко Н.В., голова районної ради профспілки працівників освіти проаналізувала здобутки  та проблеми щодо забезпечення гарантій працівників галузі щодо виплати заробітної плати, соціально-економічного захисту освітян. Зупинилася на питанні виплати надбавки за престижність педагогічної праці та забезпечення виконаня ст. 57 Закону України "Про освіту" щодо грошової виплати педагогам за сумлінну працю і зразкове виконання службових обов'язків запропонувавши зробити ці виплати,традиційно, до Дня працівників освіти. Не оминула також питання ліквідації відділу освіти Катеринопільської РДА та створеня нового відділу  - освіти, молоді та спорту, адже процедура ліквідації проведена з порушенями чинного законодавства про працю, Галузевої, обласної, районної Угод в результаті чого звільнено 10 працівників. Катеринопільської районною організацією профспілки працівників освіти подано позовну заяву до Черкаського окружного адміністративного суду щодо скасуваня розпорядження райдержадміністрації у частині ліквідації відділу освіти та створення нового відділу - освіти, молоді та спорту. У даний час йдуть судові слухання по справі.
Переглядів: 1000 | Додав: Himich | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Календар

«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 18

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0