Четвер, 25.04.2024, 15:54

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2017 » Червень » 19 » Незабутня подорож
14:52
Незабутня подорож

16-18 червня освітяни району здійснили екскурсійну поїздку по маршруту Львів – Почаїв – Вінниця, організованою районною радою профспілки працівників освіти. Отримали море позитиву та незабутні враження від подорожі…Отож розповім детальніше…Знайомство зі Львовом розпочалося на вершині Святоюрської гори - Собору Святого Юра, побудованого за проектом австрійського архітектора Меретина. Оглянули цінну реліквію храму – Чудотворну ікону Теребовлянської Богоматері 17 століття. За переказами, у 1663 році з очей Богородиці сорок днів текли сльози як попередження про напад турків. У 1704 році ікона сльозоточила, коли король Карл XII загарбав Львів. Сучасні вчені дослідили ікону та підтвердили, що залишки рідини дуже нагадують людські сльози.


Побували на площі Ринок. Кожна з будівель захоплювала і вражала. Особливо - міська ратуша з її центральною баштою, оточена чотирма фонтанами зі скульптурами грецьких богів. Ознайомилися з чудовими зразками української, польської, вірменської, єврейської, німецької, австрійської та інших культур. Вірменський собор Успіння Пресвятої Богородиці, Домініканський костел, вражаючі будинки «австрійської» частини міста, музей «царські палати»– далеко не повний перелік об’єктів, які відвідали освітяни. Звичайно ж побували у таких «цікавинках» м. Львів як «фабрика шоколаду», «кавова копальня», «криївка» - які стали родзинками туристичного міста.

Наступного дня побували у Свя́то-Успе́нській Поча́ївській ла́врі - православному монастирі у Почаєві, Кременецького району, Тернопільської області, найбільшій православній святині Волині. Доторкнулись до святинь лаври: сліду стопи Матері Божої та її ікони - Почаївської Ікони Божої Матері.Побували у підземному храмі на честь Іова Почаївського де знаходяться святі мощі Іова та Амфілохія Почаївських.

Побували в одному з самих цікавих місць біля Почаєва – озері Святої Анни. Джерело Святої Анни має цілющі властивості, вода в ньому не замерзає зимою та не нагрівається влітку, протягом року температура води близько 9° C. Всі бажаючі мали змогу зануритися в святому озері, адже за повір’ям всі хто скупається в озері зцілюються від недугів як тіла так і душі.

На завершення екскурсії побували на єдиному в Україні і самому великому в Європі плаваючому фонтані, побудованому в руслі річки Південний Буг у Вінниці. Високі інженерні технології та правильно підібране освітлення забезпечують неймовірне водне шоу. Проектор, аудіосистема, підводні ліхтарі, лазери створюють цілий спектакль з живої води, падаючих хвиль і класичної музики.
Танці фонтанів та лазарне шоу неможливо описати, це було казково, феєрично, від побаченого перехоплювало дух…

Ось так пізнавально та душевно ми відпочили протягом двох днів. Ще довгу буду під враженням від побаченого та почутого…Дякую всім колегам за чудову компанію та Аміготур!!!

Наталія Гонтаренко, голова районної ради профспілки
 

Переглядів: 733 | Додав: Himich | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Календар

«  Червень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 18

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0