П`ятниця, 29.03.2024, 10:04

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2015 » Листопад » 25 » Заробітну плату освітянам підняли!?
11:36
Заробітну плату освітянам підняли!?

11 листопада 2015 року відбулося спільне засідання колегії відділу освіти та районної ради Профспілки в якому взяли участь керівники загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів, голови первинних профспілкових організацій, начальник відділу освіти Ткаченко Микола Вікторович, голова районної ради Профспілки Гонтаренко Наталія Василівна, заступник голови райдержадміністрації Міненко Ірина Борисівна та перший заступник голови райдержадміністрації Коваленко Володимир Андрійович.

На порядок денний засідання було винесено питання «Про дотримання законодавства щодо оплати праці працівників освітньої галузі».

Голова районної ради Профспілки Гонтаренко Наталія Василівна у своєму виступі зазначила, що незважаючи на те, що з 1 вересня 2015 року підвищено розміри посадових окладів Єдиної Тарифної сітки і освітянам району виплачено заробітну плату у вересні та жовтні по новим посадовим окладам заробітна плата фактично не збільшилась, а навпаки зменшилась у зв’язку із заборгованістю по виплаті індексації. На сьогодні заборгованість по виплаті індексації у зв’язку з гострим дефіцитом бюджету (серпень, вересень, жовтень становить близько 700 тис. грн.), до кінця року потреба  1 млн. 600 тис. 648 грн. Це ті кошти, яких  не вистачає з державної освітньої субвенції щоб отримувати заробітну плату у повному обсязі. Районна рада Профспілки вважає ці дії (не виплату індексації) протизаконними та такими, що звужують трудові та соціально-економічні права освітян, оскільки заробітна плата підлягає обов’язковій індексації у зв’язку зі зростанням споживчих цін та є однією з основних державних гарантій щодо оплати праці працівників. Це випливає з норм ст. 95 КЗпП і ст. 33 Закону про оплату праці.

Запропонувала прийняти рішення та звернутися до місцевих органів самоврядування з проханням надати субвенцію на виплату заробітної плати освітянам у повному обсязі (індексація та престижність педагогічної праці у 20% розмірі).

Перший заступник голови райдержадміністрації Коваленко Володимир Андрійович підтримав позицію освітян та наголосив на особистому сприянні у позитивному вирішенні питання з виплати індексації освітянам до кінця 2015 року.

Заступник голови райдержадміністрації Міненко Ірина Борисівна запропонувала особисто взяти участь у роботі сесій селищних, сільських рад на порядок денний яких винести питання про наданя субвенції відділу освіти на виплату заробітної плати працівникам галузі освіти.

Начальник відділу освіти Ткаченко Микола Вікторович наголосив, що лише при співпраці влади, місцевих органів самоврядування, консолідованих діях керівників навчальних закладів та голів первинних профспілкових організацій можна досягти оперативних, позитивних результатів у вирішенні «гострої» проблеми фінансування заробітної плати працівників галузі.

За підсумками розглянутого питання прийнято відповідне рішення.

Переглядів: 637 | Додав: Himich | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Календар

«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 18

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0